En galen idé

Jag har en god vän som är cykelfantast. Han heter Björn och han har i flera år försökt att få mig till att börja cykla.

Bara tanken på att sitta mil efter mil på en hård liten cykelsadel med fartvinden brusande i öronen har tett sig mycket främmande för mig. Dessutom har jag haft svårt att föreställa mig själv i cykelbyxor. Långa smala stickor i trikå…

I våras fick han mig att ställa upp på Spin of Hope, 1 h spinning till förmån för barncancerfonden. Spinning var kul, fast det är fortfarande långt ifrån landsvägscykling på en racercykel.

Mitt i brinnande juli pratade jag löpning och distansträning med en annan cykelfantast. Jag ställde nyfikna frågor och lärde mig massor om cykling. Vilket verkar vara en hel vetenskap.

Någon stans där föddes tanken på att börja med triathlon. Tanken har väl funnits där tidigare. Fast det där med cykling har förtryckt denna tanke.  

Jag luftade försiktigt tanken om triathlon i samtalet och blev genast ivrigt påhejad!

Springa det kan, jag vill i alla fall inbilla mig det. Cykla det har jag gjort sen barnsben och cykelbyxor är väl inte värre än löpartights, eller?

Simning kan dock bli en utmaning.

Frisim är inget jag behärskar då jag är helt slut efter 10 meter av försök till crawl. Troligtvis ser jag mest ut som någon som drunknar i en fontän av vatten i en sakta framåtrörelse.

Jag är en person som har två lägen, av eller på. Därför så slinker det ur mig mitt i samtalet med cykelfantasten ”Jag ska fan genomföra en Ironman!”

Nu är det försent att ta tillbaka. Mitt ord ska gå att lita på. Det ska vara fast som hälleberget.

Mitt i samtalet får jag ett sms från Björn. Han önskar mig en trevlig semester och som av en händelse erbjuder han mig att köpa en reservcykel som han har. Värsta kompis-dealen dessutom.

Detta tecknet från ovan gick inte att misstolka. Nu ska jag stå för mitt ord.

Denna smått galna idé är upprinnelsen till att denna blogg ens existerar. Här ska jag skriva hur min måttliga träning och leverne mitt i Svensson-livet med familjen ska leda mig till Ironman Kalmar.

Träning utan avkall på livets goda!