Måla målet

Den här veckan har det inte blivit mycket planerad träning. Men det har blivit mer målande. Målande av huset.

Veckan har börjat med att montera upp och ner en ställning för att måla sydsidan på huset. Montering av byggställning är lite tungt och ser jag som ett naturligt styrkepass, ungefär som trädgårdsarbete generellt. Underskatta aldrig vardagsmotionen i ditt liv, den är guld värd. 

Men på tal om målande så är det viktigt att ha ett mål. För då blir det enklare att planera in aktiviteter för att nå målet.

Mitt problem just nu är att mitt mål ligger lite långt fram i tiden. Vilket gör att jag gärna skjuter lite på saker jag behöver göra. Men just nu är det lugnt… eller?

I fredags åkte vi till ett par kompisar till familjen och deras landställe utanför Kisa. Min fru packade in barnen i bilen satte sig och åkte iväg. Jag satte mig själv på cykeln och såg fram mot att få uppleva den härliga östgötska landsbygden i drygt 70 km.

Min tur tog mig via Hjulsbro, Vidingsjö, Nykil och Ulrika för att slutligen nå mitt mål. Mina vänners landställe mellan Ulrika och Kisa.

Den första sträckan på drygt 3 mil hemifrån fram till Nykil bjöd på hyfsat flack cykling genom eklandskap och öppna härliga fält. Det enda lilla missödet jag gjorde var att planera in en liten genväg i eklandskapen. Det blev 4 km på grusväg. Ingen trevlig upplevelse på en racer. Njurbälte hade varit nödvändigt och dåligt grepp i däcken. Men det gick ju framåt…

I Nykil stannade jag till och tog en kopp kaffe och hade hoppats på en bulle. Men det fick bli min energibar med kanelbullesmak. Den var sådär…

Efter Nykil misstänkte jag att vägen skulle bli mer kuperad och börja stiga. Det tog inte många kilometer förrän stigningen gjorde sig till känna. Landskapet förändrades och gick från öppna fält till skog. Dramatiskt och vackert.

Många och långa uppförsbackar blev det. Höjdstigningen blev totalt 505 meter från Linghem till slutmålet. Dvs. summan på stigningen från alla uppförsbackar längs min väg. Men det ska tas med en nypa salt då de är framräknade med GPS:en. Medelhastigheten sjunk i alla fall rejält de sista 3 milen. De sista 2,5 kilometrarna var det grusväg igen. Skakigt, dammigt och dåligt fäste, men jag kom fram välbehållen.

Dagen efter kände jag mig fräsch och passade även på att träna lite frisim i öppet vatten medan barnen solade och badade. Det blev drygt en kilometer simning som jag avverkade i sjön. Kändes riktigt skönt. Får se hur mycket träning det blir nästa vecka…

Följ med på min träningsresa mot Kalmar Ironman där jag försöker att träna utan avkall på livets goda. På Facebook hittar du mig på @AverageJoe.se, där får du mer inblick i min träningsvardag.