Redan juni…

Min plan att löpträna och simma på mina tjänsteresor har slagit väl ut.

Jag ökar stadigt min uthållighet i frisim och gör nu 1000 meter utan att ta några längre pauser eller få kramp.

Men jag har en tendens till att lägga av att simma efter ca 30 minuter. Jag är känner mig nöjd på något sätt. Varför då?

Mina simpass behöver bli längre, hur ska jag annars klara av 4000 meter.

Det här behöver jag börja att planera för. Jag har ännu inte heller testat mina nya våtdräkter som jag har införskaffat.

Jag har inte skaffat några superdyra specialanpassade våtdräkter. Jag har dock sett till att de har extra rörlighet i leder och axelpartier. I alla fall min heldräkt. Fast jag misstänker att den egentligen är anpassad för vindsurfing. Troligtvis är väl min andra med korta armar och ben också avsedd för vattensport och inte simning.

Fast det återstår att se efter sommaren. Då borde jag ha utvärderat dräkterna tillräckligt. Jag tänker ju inte lägga ner en förmögenhet på dessa dräkter. Det ska gå att prestera även i dessa. Det är jag fast övertygad om.

Sen kan jag säkerligen prestera bättre i dyrare dräkter, men det återstår att se.

Veckans träning har varit godkänd. Jag har simmat och löptränat uppe på norra berget i Sundsvall.

Sundsvall hade en trevlig 50 metersbassäng utomhus som bjöd på riktigt behaglig simning. Så nu är utomhuspremiären avklarad. Simningen är ett svårt moment som jag känner att jag behöver nöta mer. Mycket mer. Här behöver jag lägga ner mer tid.

Just nu blir det bara 1 pass i veckan och det tror jag inte duger. Få sätta mig ner och börja planera lite mer tror jag.

Löpning är lättare, det är bara att dra på sig skorna och dra ut lite när som helst.

På norra berget i Sundsvall blev det fartlek i den kuperade terrängen runt utkikstornet i en 1 timme ungefär. Fartlek är när du varierar farten på din löpning, varvar snabba partier med mer långsamma. Exemplevis snabbt upp för någon backe och lite lugnare tempo när du kommit upp osv. Bra för både styrka och kondition har jag märkt.

Följ mig på Facebook, @AverageJoe.se, om du vill få ögonblicksbilder från min vardag och tävlingar jag deltar på.