Ute på vägen igen

Jag har haft lite dåligt samvete för att jag inte har cyklat något hittills i år. I alla fall inte ute på vägarna. Cykeln har varit tillbaka från service ett tag nu. Men fjolårets däck var i uselt skick, så jag har inte vågat köra ut på vägarna. Jag har försökt få till en däckbytar-lektion hos min gode vän cykelfantasten Björn. I tisdags blev det då äntligen dags, då vi båda hittade en tid som passade oss.

Jag lastade cykeln och familjen i bilen och åkte till Björn. Där sa min hustru och barn hej då och körde hem igen. Nu var jag bara ett däckbyte ifrån mitt första riktiga pass på cykel för i år. 

Sent? Jo visst, men bättre sent än aldrig!

Att byta däck var inte så krångligt. Det gick lätt att kränga av och Björn instruerade mig väl. Att få på nya däck och en ny slang på fälgen var inte så svårt som jag trodde. Det svåra var att kränga på den sista delen av däcket på fälgen. Eller svårt och svårt, mer jobbigt. Det gjorde sjukt ont i mina tummar.

När de nya sulorna var på och välpumpade tackade jag Björn för lektionen. Sen rullade jag ut på vägen. Vilken härlig känsla det var att susa hemåt på cykeln. Det blev några riktigt trevliga mil.

Sen blev det inte mycket mer träning i veckan. Jobb och andra familjeaktiviteter la krokben för detta. Inte minst midsommar. Men det här handlar ju om att hitta balansen mellan träning och livets goda. Så det stör mig inte så mycket. Veckan är lång.

På midsommardagen var vädret hyfsat och jag föreslog för min hustru att vi och barnen skulle bada. Eller rättare sagt barnen skulle bada och jag skulle testa min långärmade våtdräkt och premiärsimma i öppet vatten.

Det blev 30 minuter simning i både med och motström i Stångån. Men något bad för barnen blev det inte. Det var inte så varmt i vattnet och inte luften heller för den delen. Men det blev en rolig utflykt.  

Våtdräkten fungerade utmärkt att simma i och vilken härlig extra flytkraft den gav. Men vad svårt det var att simma rakt utan en linje i botten. Här måste övas.

Veckan avslutades med ett långpass löpning i den härliga kvällssolen. Det fick bli 18 km i ett behagligt tempo för runda av midsommarveckan. Förutom enklare corepass blev det triss i träning. Cykel, simning och löpning den här veckan. 

Följ mig på Facebook, @AverageJoe.se, om du vill få ögonblicksbilder från min vardag och tävlingar jag deltar på.